Sari la conținut
Comanda minimă: 150 lei+TVA
Comanda minimă: 150 lei+TVA

Comenzile plasate între 17.04 - 21.04.2025 inclusiv, vor fi procesate și livrate începând cu 22.04.2025.

Comenzile plasate între 17.04 - 21.04.2025 inclusiv, vor fi procesate și livrate începând cu 22.04.2025.

Cozonac pufos, cu aromă de sărbătoare – rețeta clasică reinterpretată

Ce-ar fi să umpli casa cu miros de cozonac proaspăt copt? Rețeta asta îți garantează cozonaci pufoși, aromați și cu umplutură generoasă, perfecți pentru masa de Paște. Iar dacă îi coci în tăvi cozonac Oti, coaja iese aurie și crocantă, iar miezul – moale ca un nor!

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 10–14 g drojdie
  • Coaja de la 1 lămâie

Pentru umplutură (două variante):

  1. Clasică: 4 albușuri bătute spumă cu 200 g zahăr, 3 linguri cacao, nuci și esență de rom
  2. Modernă: 3 banane pisate amestecate cu Nutella

Mod de preparare:

  1. Activarea drojdiei: Amestecă drojdia cu 3 linguri de făină, 3 linguri de lapte călduț și 3 linguri de zahăr. Lasă să se activeze.
  2. Pregătirea lichidelor: Dizolvă restul de zahăr în laptele cald. Separă ouăle: gălbenușurile se bat cu un praf de sare și coaja de lămâie, iar albușurile se păstrează pentru umplutură.
  3. Formarea aluatului: În vasul de frământare, combină maiaua activată, laptele cu zahăr, gălbenușurile și jumătate din făină. Amestecă bine, apoi adaugă treptat restul de făină și uleiul, frământând până aluatul devine elastic (20–30 min).
  4. Dospirea: Lasă aluatul la dospit într-un loc cald timp de 90 de minute (în cuptorul ușor încălzit la 100°C, cu ușa întredeschisă).
  5. Umplerea: Împarte aluatul în rulouri, întinde-le și umple-le cu crema aleasă: fie cu mixul de cacao și nuci, fie cu banane și Nutella.
  6. Coacerea: Așază rulourile în forme și lasă-le la crescut 30 min. Coace la 180°C timp de 30 minute, apoi unge cu ou și lapte amestecat cu zahăr și mai coace încă 10 minute până se rumenesc frumos.

Tips & Tricks: Cozonacul copt în vas metalic păstrează umiditatea perfectă și capătă acea coajă ușor crocantă și caramelizată. O rețetă clasică, dar cu rezultate demne de brutărie artizanală.

Pe oti.ro găsești gamă completă de tăvi pentru copt cozonaci si pască: 

Tava cozonac 31x12 cm

Tava aluminiu cozonac, 1500 ml, 5 buc./set

Tava aluminiu pasca, 1380 ml, 5 buc./set

 

Poftă bună!

Articolul următor Pregătiri de oameni gospodari